Referenties

Jesse van den Elsen (privéleerling): 
“Ik volg inmiddels 3 jaar zangles bij Roel en dit bevalt mij prima. Roel is zeer vakkundig en gedreven. Ik werk met hem uiteraard volop aan zangtechniek, houding en ademhalingstechniek. Daarnaast leer ik veel van Roel op het gebied van liedinterpretatie en dat is voor mij als singer/songwriter ook erg waardevol. Dit alles vindt plaats bij Roel thuis. We werken hard! We drinken thee! We hebben lol! En op het podium krijg ik de complimenten over de grote vooruitgang.”
 
Diede Teunissen (privéleerling):
“Ik ben erg tevreden over de zanglessen die Anna me geeft. Ze helpt me te groeien als persoon én als zangeres. Ze leert je niet ‘standaard’ trucjes maar kijkt echt naar wat iemand nodig heeft. Ze maakt mijn zwakke punten sterker en ze weet mijn sterke punten zo naar boven te halen dat ik er zelf elke keer van opkijk. Ik ben er daardoor ook achtergekomen dat soul en jazz echt in mijn straatje passen. Ook leer ik liedjes zo uit te kiezen dat ik weet wat bij mijn stem past en wat niet. Daarnaast geeft ze je de kans om de lessen zelf in te vullen hoe je het graag wilt. Je kunt daarin goed met eigen werk komen of liedjes meenemen die een uitdaging voor je zijn. Ze kijkt daarin altijd naar jouw belang en geeft je stof tot nadenken waar je iets mee kunt. Bijvoorbeeld voor een optreden of een auditie. Ik ben erg tevreden over de zanglessen, en ik zal er zeker nog mee doorgaan!”
  
Peter Holthuizen (deelnemer zangworkshop): 
“Hoe belangrijk een goede ademtechniek is voor zingen merk je als je de zangworkshop van Anna en Roel volgt. Doordat ze de workshop met zijn tweeën geven, is er voor elke deelnemer heel veel aandacht. Ze letten op je houding en corrigeren je als dat nodig is. Ik merkte al heel snel dat ik daardoor anders, gemakkelijker ging zingen en wat ik heel fijn vond: ik werd veel minder snel hees. Na de workshop zong ik weer in mijn koor en toen merkte ik pas echt wat het voor effect had: een veel vollere klank zonder dat ik daar heel veel voor hoefde te doen. Ik heb wel vaker zangworkshops gevolgd, maar bij Anna en Roel heb ik pas echt nieuwe dingen geleerd en dat dan ook nog eens op een heel plezierige manier.”


Karin Kunst-Bleeker (privéleerling)

“In 2014 heb ik de stoute schoenen aangetrokken. Na jarenlang op zangles te willen gaan, heb ik aangeklopt bij Anna en Roel en ze hebben mij met open armen verwelkomd.
In eerste instantie had ik geen specifiek doel voor ogen; ik wilde gewoon lekker zingen en goed leren zingen. Mijn voorkeur gaat uit naar klassieke muziek en daar weten Anna en Roel wel raad mee, maar ook de moderne muziek aanpakken is geen probleem. Ik heb het genoegen gehad bij beiden lessen te hebben gevolgd. Roel en Anna geven allebei op hun eigen manier les, maar  je merkt wel dat ze een eenheid zijn. Ze zijn allebei erg gepassioneerd en vol energie, wat ze ook uitstralen. Elke les merk ik weer dat ik veel heb bijgeleerd en vooruit ben gegaan. Er wordt heel goed gekeken naar wat mijn stem nodig heeft en welke kant deze op wil, zodat het zingen iets natuurlijks wordt en niet geforceerd. Ik ga elke keer weer met heel veel plezier naar zangles.
Ik ben door de lessen zo enthousiast geraakt dat ik me heb gewaagd aan een auditie voor een musical en daar ben ik nu voor aan het repeteren. Ik ben zelfs understudy voor een rol met een duet. Als de uitvoeringen zijn geweest, wil ik graag samen met Anna onderzoeken wat mijn stem nog meer kan. En ik ga zeker kijken wat er nog meer te doen is in muziekland.”

Nynke van Vessem
 (privéleerling)
“Allereerst en boven alles zijn Roel en Anna ontzettend lieve en fijne mensen! Welk niveau je ook hebt, ze zorgen dat je je welkom voelt. Ik heb voornamelijk lessen bij Anna.
Ik vind het fijn dat ik aan kan geven waar ik behoefte aan heb. Bijvoorbeeld meer oefeningen of juist werken aan bepaalde nummers. Ik merk dat Anna zeer goed geschoold is en ze heeft voor elk ‘probleem’ wel een oefening met een oplossing.
Ik raad lessen bij Anna en Roel aan, omdat ze betrokken en professioneel zijn.”